Internetinės svetainės kūrimo įrankiai 2021
El. Parduotuvės, Internetinės svetainės, Svetainių kūrimo įrankiai

Internetinės svetainės kūrimo įrankiai 2021

Šiomis dienomis yra įvairiausių būdų, kaip skleisti informaciją apie jūsų veiklą, paslaugas ar net parduodamus produktus. Vienas iš patikimiausių ir laiko patikrintų būdų – turėti internetinę svetainę, kuri gali reprezentuoti jus arba jūsų verslą. Internetinės svetainės kūrimo įrankiai – puikus būdas susikurti svetainę pačiam, ypač jeigu esate tik pradedantis arba smulkus verslas. Šie įrankiai leidžia patalpinti jūsų norimą informaciją apie veiklą ar produktus, ja dalintis ir pritraukti daugiau klientų. Tačiau, tik pradedant, gali būti sunku išsirinkti tinkamiausią internetinės svetainės kūrimo įrankį. 

Šiame straipsnyje apžvelgsime kelis įrankius, aptarsime, kuo jie gali būti naudingi ir kodėl pradedančiam verslui verta kurti svetainę su šiais įrankiais. 

Geriausi internetinės svetainės kūrimo įrankiai – kaip pasirinkti? 

Prieš apžvelgiant kelis variantus, rekomenduojame nuspręsti, ką norite pateikti savo svetainėje. Koks yra svetainės tikslas ir kokias funkcijas norite, jog ji turėtų? 

Dauguma svetainių kūrimo įrankių turi funkciją, vadinamą „tempti ir paleisti“ (angl.: drag and drop). Tai yra patogu ir paprasta, ypatingai, jeigu niekada nesate susidūrę su svetainės kūrimu. 

Dauguma svetainės kūrimo įrankių siūlo nemokamai juos išbandyti tam tikram laikotarpiui, taigi, galite pabandyti prieš nusprendžiant, ar įrankis jums yra tinkamas. 

Taip pat turite nuspręsti, ar norite leisti svetainei augti, ar nuolat ją atnaujinsite straipsniais, naujais produktais? Turite įsitikinti, kad internetinės svetainės kūrimo įrankis, kurį pasirinkote, leis jūsų verslui augti, suteiks visas galimybes ir jums nereikės dėl nieko jaudintis. 

Shopify – el.parduotuvės kūrimo įrankis 

Tai yra vienas iš populiariausių įrankių, jeigu norite sukurti el.parduotuvę ir pardavinėti produktus. Daugiau nei milijonas žmonių jau naudoja šią platformą. 

Kodėl turėtumėte pasirinkti Shopify? Ši platforma yra tarsi „viskas viename“, kadangi galite pasirinkti dizainą, integruoti įvairiais funkcijas, taip pat Shopify pasirūpins jūsų atsarginėmis kopijomis, atnaujinimų diegimu ar net svetainės talpinimu (angl.: hosting). 

Taip pat ši el.parduotuvės kūrimo platforma turi integruotą mokėjimo funkciją, kuri leidžia priimti kreditinių kortelių atsiskaitymus ir pridėti savo asmeninius mokėjimo būdus. Su įvairiomis funkcijomis Shopify leis jums sukurti unikalią el.parduotuvę vos per kelis žingsnius. 

Apie ką turėtumėte rimtai pagalvoti? Ši el.parduotuvės kūrimo platforma yra šiek tiek brangesnė nei įprastos. Be to, jeigu ateityje norėsite perkelti savo el.parduotuvę į kitą platformą, gali būti šiek tiek sunku tai padaryti. 

Jeigu esate smulkus ar pradedantysis verslas, turite produktų, kuriuos norite pardavinėti – Shopify el.parduotuvės kūrimo platforma puikiai patenkins visus jūsų lūkesčius. 

Wix – nemokama svetainės kūrimo platforma

Jeigu bent šiek tiek domitės svetainių kūrimu, tikrai esate girdėję arba matę ne vieną reklamą apie Wix platformą. Tai yra puikus įrankis įvairiems puslapiams kurti. Ši platforma vos per kelis žingsnius padės jums sukurti profesionaliai atrodančią ir veikiančią svetainę.

Wix turi įvairių funkcijų, kurios leidžia lengvai sudėlioti visus reikiamus apsektus jūsų svetainei be jokių papildomų programavimo žinių. Šis įrankis taip pat turi „tempti ir paleisti“ (angl.: drag and drop) funkciją, galite rinktis iš daugelio temų ir vizualizacijų. Tai reiškia, kad neturite mokėti keletos programavimo kalbų, jog sukurtumėte puikiai atrodančią svetainę. 

Kodėl turėtumėte rinktis Wix? Pirmiausia, Wix platforma siūlo kelias papildomas funkcijas, kurios yra reikalingos kuriant svetainei. Pavyzdžiui, kiekvienai internetinei svetainei reikia logotipo, o jį nesunkiai galite susikurti Wix platformoje. Taip pat šis įrankis gali integruoti el.parduotuvės funkciją, taigi, galite drąsiai ne tik reprezentuoti savo verslą, bet ir pardavinėti produktus. 

Wix turi nemokamo išbandymo planą, tačiau vėliau, norint džiaugtis visomis galimybėmis, reikės šiek tiek susimokėti. 

Apie ką turėtumėte rimtai pagalvoti? Wix neturi galimybės pakeisti dizaino po to, kai jau jį pasirinkote ir patvirtinote. Be to, ši platforma neturi gyvo pokalbio (angl.: live chat) funkcijos, kuri neretai būna itin patogi, kuomet atsakymo ieškote greitai. 

Nepaisant to, kad Wix internetinės svetainės kūrimo įrankis neturi galimybės keisti tam tikrų funkcijų ar dizaino, tai yra puikus būdas sukurti puikią svetainę pačiam. Jeigu norite lengvai ir vos keliais paspaudimais turėti profesionaliai atrodančią ir puikiai veikiančią svetainę, rinkitės Wix. 

Squarespace – populiariausia svetainių kūrimo platforma 

Daugelis žmonių renkasi Squarespace svetainių kūrimo įrankį vien dėl lengvo naudojimo ir puikiai atrodančių dizainų. 

Kodėl turėtumėte rinktis Squarespace? Jeigu jums itin svarbu svetainės talpinimas, rinkitės šį įrankį. Squarespace yra saugi ir patikima platforma, teikianti svetainės talpinimą kartu su jos kūrimu, taigi, drąsiai galite koncentruotis į verslą, kai visu kitu pasirūpins Squarespace. 

Taip pat, jeigu ateityje planuojate ne tik suteikti daugiau informacijos apie jūsų vykdomą veiklą, bet ir norite pardavinėti produktus, Squarespace turi el.parduotuvės integruojamą funkciją, kuri leis plėtoti jūsų veiklą. 

Apie ką turėtumėte rimtai pagalvoti? Naudojant Squarespace svetainės kūrimo įrankį, sunkiai integruosite trečiųjų šalių funkcijas. Jeigu planuojate naudotis keliais įrankiais, pavyzdžiui, Google Ads arba Google Analytics, pasidomėkite, ar Squarespace turės šią galimybę. 

Jeigu planuojate prekiauti produktais, Squarespace priima mokėjimus tik iš Apple Pay, PayPal ir Stripe mokėjimo būdų.

Profesionalioms ir puikiai atrodančioms svetainėms, Squarespace yra puikus įrankis. Galite nesunkiai redaguoti dizainą, nesijaudinti dėl svetainės talpinimo ir lengvai integruoti el.parduotuvės funkciją. 

Zyro – naujausia svetainės kūrimo platforma 

Šis svetainės kūrimo įrankis visai neseniai pasirodė internete. Zyro yra vienas greičiausių ir lengviausių būdų susikurti svetainę pačiam, o el. komercijos įrankiai suteikia galimybę prekiauti visame pasaulyje.

Kodėl rinktis Zyro? Šiuo įrankiu labai lengva naudotis. Jeigu ieškote labai paprasto ir lengvo būdo, kaip susikurti svetainę – išbandykite Zyro. Zyro yra lietuviškas įrankis, tad niekad neteks spėlioti, kam skirta viena ar kita funkcija. O susidūrus su neaiškumais, Lietuvos klientų aptarnavimo specialistai padeda bet kuriuo paros metu.

Svetainę ar el. parduotuvę su Zyro susikursite labai lengvai: tereikės išsirinkti vieną iš dizainerių kurtų šablonų ir jį paredaguoti su Zyro redaktoriumi. Papildomas privalumas: rinkodaros ir SEO įrankiai! Kuriantiems el. parduotuvę patiks, kad su Zyro jūsų klientai galės naudotis mokėjimo būdais (Paypal, Stripe ir t.t.). Prekes taip pat galima pristatyti į populiariausius Lietuvos paštomatus, tokius kaip Omniva ir LP Express.

Išbandyti Zyro galite visiškai nemokamai, nereikės įvesti net savo banko sąskaitos duomenų. Mokėsite tik tuomet, kai norėsite publikuoti svetainę, o jeigu ši platforma neišpildys jūsų lūkesčių, galėsite pasinaudoti 30 dienų pinigų grąžinimo garantija. Be to, šiuo metu vyksta akcija, kurios metu galima publikuoti svetainę vos už 1,50 eur, o su kiekvienu planu dovanų metams gausite Lietuvoje puikiai pažįstamą .lt domeną.

Apie ką turėtumėte rimtai pagalvoti? Kadangi Zyro suteikia nemokamą hostingą, savo svetainės negalėsite lengvai perkelti pas kitą svetainių talpinimo paslaugų teikėją. Taip pat redaktoriuje trūksta rečiau naudojamų elementų, pavyzdžiui, audio grotuvo.

Jeigu ieškote, kur sukurti profesionalią svetainę greitai ir lengvai, Zyro – puikus įrankis tam padaryti.

Webflow – profesionali svetainių kūrimo platforma 

Webflow yra nauja ir gana originali svetainių kūrimo platforma. Rasite nemokamą išbandymo planą, kuris leis susikurti svetainę neišleidžiant nei cento. Taip pat šis įrankis turi tam tikras funkcijas, kurias sunkiai rasite kitose nemokamose svetainės kūrimo platformose. 

Kodėl turėtumėte rinktis Webflow? Jeigu esate šiek tiek pažengęs ir nusimanote apie svetainių kūrimą, šis įrankis puikiai jums tiks. Galite pasirinkti jums patinkantį dizainą ir jį redaguoti ne tik su „tempkite ir paleiskite“ funkciją, tačiau ir su HTML ar kitais programavimo kodais. 

Taip pat Webflow turi 3D animacinių funkcijų, jeigu norite išskirtinės svetainės. Šis įrankis puikiai veikia ir su Google Analytics, Zapier įrankiais. Nesunkiai galėsite integruoti ir el.parduotuvę. 

Apie ką turėtumėte rimtai pagalvoti? Pirmiausiai, šis įrankis nėra pradedantiesiems. Gali būti sunku kurti svetainę su šiuo įrankiu, jeigu visiškai nenusimanote apie procesą ir tam tikrus aspektus. Taip pat Webflow nesuteikia galimybės keisti dizaino ateityje. 

Jeigu ieškote svetainės kūrimo įrankio, su kuriuo lengvai susikursite svetainę ir pridėsite šiek tiek HTML kodų, kurie suteiks svetainei daug daugiau funkcijų, Webflow yra būtent jums. Esant daugeliui galimybių ir funkcijų, šis įrankis nėra rekomenduojamas pradedantiesiems.

Internetinės svetainės kūrimo įrankių apibendrinimas

Kaip matote, yra daugiau nei keletas perspektyvių variantų tiems, kurie ieško paprasto ir greito būdo sukurti svetainę. Tačiau ne visi svetainių kūrimo įrankiai tinkami visiems. 

Apgalvokite, kokio tipo svetainės norite, kokios pagrindinės jos funkcijos ir kas jums yra svarbu, ieškant kūrimo platformos? 

Jeigu nenorite gaišti laiko arba manote, kad svetainės kūrimą geriau patikėti kitiems, visuomet galite kreiptis į svetainių kūrimo agentūras ar individualius svetainių kurėjus. Šiuo atveju įsitikinsite, kad gausite geriausią ir profesionaliausią variantą. Visuomet galite kreiptis į eKraitis komandą – atsakysime į visus jums rūpimus klausimus ir patarsime dėl svetainės kūrimo darbų.

Related Posts