Kaip susikurti logotipą pačiam?
El. Parduotuvės, Internetinės svetainės, Logotipai

Kaip susikurti logotipą pačiam?

Pirmasis įvaizdis apie įmonę sukuriamas iš įmonės logotipo. Jis lygiai toks pats svarbus, kaip žmogui – parašas. Logotipas atspindi ne tik įmonės vardą, tačiau ir veiklą, tikslus ir viziją. Nuo jo gali priklausyti visa Jūsų verslo sėkmė. Geras logotipas kelia žmonėms pasitikėjimo ir profesionalumo įspūdį. Vien nuo pirmojo įspūdžio žmogus apsispręs pirkti iš jūsų paslaugą ar produktą ar ne. Taigi, kaip susikurti logotipą pačiam?

Logotipų kūrimas – atsakingas darbas

Idealiu atveju logotipas atstovauja įmonę visą jos gyvavimo laikotarpį. Jeigu jūsų įmonė jauna, galite pabandyti sukurti logotipą pats. Šiais laikais sukurti logotipą pačiam nėra labai sudėtinga, reikia tik truputį kūrybos. Prieš prasidedant kūrybiniam darbui, labai svarbu išanalizuoti logotipo viziją. Gerai pagalvokite kaip norite prisistatyti visuomenėje. Juk jūsų logotipas bus matomas visur. Įmonės reklaminėse skrajutėse, internetinėse svetainėse, socialiniuose tinkluose ir daugelyje kitų gerai matomų vietų.

Toliau aprašysiu kaip sukurti logotipą pačiam. 

Išgryninkite logotipo viziją.

Labai svarbu, kad logotipas skleistų žinutę, kuri būtų susijusi su pagrindine įmones veikla. Pavyzdžiui, jeigu Jūs norite atidaryti medelyną, būtų netikslinga logotipe naudoti erelio atvaizdą. Dažnai įmonės sukuria savo logotipą atvaizduodami paveikslėlyje savo pavadinimą,  kartais vardą naudoja kaip logotipą arba kombinuoja kartu paveikslėlį ir pavadinimą. 

Genialumas slypi paprastume.

Dažnai atsitinka taip, kai žmonės kurdami patys profesionalų logotipą perspaudžia ir kaip liaudyje sako – „Iš didelio rašto, išeina iš krašto“. Šiuo atveju geriau pasekti vienų iš didžiausių prekinių ženklų pavyzdžių, tokių kaip „Nike“, „Audi“, „Apple“ ir padaryti paprastą, bet įsimintiną logotipą. Visada geriausia pradėti logotipą daryti nespalvotą. Esant poreikiui su laiku visada bus galimybė pridėti spalvas ir kitas detales. 

Nesivaikykite madų. 

Kaip ir visi kiti dalykai, taip ir logotipai turi savo mados tendencijas. Tačiau tai nereiškia, kad reikia daryti viską kas madinga. Anksčiau minėjome, logotipas bus su jumis ilgą laiką, per kurį mados keisis. Tad jūsų logotipas turėtų būti kaip juoda klasikinė suknelė arba raudonas lūpdažis – niekada neišeinantis iš mados. 

Būkite unikalūs.

Prieš kurdami savo logotipą, rekomenduojame išanalizuoti kitų sėkmingų įmonių pavyzdžius, tačiau jokių būdu nekopijuokite jų. Būkite vieninteliai ir nepakartojami, tada Jums nusišypsos sėkmė. Taip pat naudodami internetines logotipų kūrimo programas paanalizuokite gautą rezultatą, dažniausiai tokios svetainės nepateikia unikalių rezultatų, dažniausiai tai būna šabloniniai variantai, tinkantys kelioms įmonėms. Pasistenkite, kad jūsų logotipas būtų tik jūsų ir apie jus. 

Devynis kartus pamatuok, dešimtą kirpk.

Kurdami neskubėkite ir nedarykite bet kaip, dėl to, kad spaudžia terminas arba nebetelpat į savo „deadline“.  Viską gerai apgalvokite. Išsiaiškinkite, kokią pagrindinę mintį neš jūsų logotipas,  išanalizuokite logotipo spalvas, pasidomėkite kokios spalvų reikšmės,  jeigu norite logotipo su paveikslėliu pasirinkite jį atsakingai, panagrinėkite koks paveikslėlis labiausiai atitinka jūsų įmonės vardą, dvasią ir būdą. Atkreipkite dėmesį į šriftą. Jeigu teksto šriftas bus bet koks, logotipas atrodys chaotiškai ir neskoningai. Pabandykite padaryti keletą skirtingų logotipo variantų ir pažiūrėkite, kuris jums geriausiai tinka. Galite net pasitarti su savo šeimos nariais ar draugais. Kitų nuomonė dažnai būna labai svarbi, darant reikšmingą darbą. 

Populiariausi logotipų kūrimo įrankiai

Dabar, kai turite vizija, reikia logotipą perkelti į kompiuterio ekraną. Šiais laikais nėra labai sudėtinga sukurti logotipą pačiam, kai internete yra tiek daug programų ir internetinių svetainių padėsiančiu jums įgyvendinti jūsų įdėją. Štai keletas jų.

Wix

Jeigu nežinote kaip turėtų atrodyti jūsų logotipas ir trūksta idėjų jo sukūrimui, Wix.com svetainė puikiai tiks Jums. Suvedus Jūsų įmonės pavadinimą ir pagrindinius veiklos raktažodžius, svetainė jums sugeneruos variantus iš kurių išsirinksite sau labiausiai tinkamą.

Zyro

Galbūt atsitiko taip, kad turite logotipo idėja, kurią norite įgyvendinti, tačiau niekaip nepavyksta išgryninti jos iki galo? Tuomet Jums puikiai tiks Zyro.com svetainė. Ši programa jums pateikia daug pirminio vaizdo pasirinkimų, iš kurių jūs išsirenkate vieną, o tuomet jau jį galite apdoroti pagal savo norus ir fantaziją ir gauti nuostabų rezultatą.

Canva

Ideali programa ne tik logotipų, tačiau ir kitiems grafikos dizaino darbams. Svetainėje Canva.com galite ne naudotis siūlomais šiuolaikiškais šablonais, tačiau ir sukurti unikalų, savo logotipo variantą.

Profesionalios logotipų kūrimo programos

Galbūt manote, kad sugebėsite sukurti profesionalų logotipą pats, tik nežinote kokiomis priemonėmis tai padaryti? Yra keletas profesionalių grafikos dizaino programų, kurių pagalba, truputį pasimokę, galėsite sukurti logotipą pats.

Adobe Illustrator – pagrindinė programa, kuria profesionalūs grafikos dizaineriai dirba ir kuria įvairius vektorinius failus. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog jame yra galybę funkcijų, tačiau perpratus jas, galima įgyvendinti net pačius sudėtingiausius sprendimus. 

CorelDRAW – taip pat profesionali programa, nedaug kuo išsiskirianti nuo Adobe Illustrator programos. Juo yra paprasčiau naudotis, nei pirmuoju, tačiau programoje nėra tiek daug funkcijų, todėl ir galimybių yra truputį mažiau. 

Patikėti logotipo kūrimą profesionalams.

Jeigu vis dėl to galvojate, kad logotipo kūrimas per daug atsakingas darbas, kuriam negalite skirti šitiek laiko, o gal būt turite konkrečią įdėją, bet nežinote ir nerandate būdų kaip ją įgyvendinti, gal išties geriausias sprendimas kreiptis į profesionalus? Patikėti logotipo kūrimą savo srities specialistams turi daugybę pliusų. 

Laiko taupymas.

Laiką, kurį praleistumėte bandydami sukurti savo logotipą, galėsite išnaudoti efektyviau ir dirbti savo darbą, kurį geriausiai išmanote. Tuo pačiu metu logotipas bus kuriamas. 

Svarbi kiekviena detalė.

Net ir populiariausia internetinė logotipų kūrimo programa neatsižvelgs į jūsų kiekvieną norą. Juk jūs negalite pasikalbėti su internetine svetaine ir jam papasakoti savo vizijos. O profesionalus grafikos dizaineris išklausys jus ir net patars kaip daryti būtų geriau. 

Pritaikymas praktikoje.

Logotipas naudojamas visur, ne tik internetinėje svetainėje ar socialiniuose tinkluose. Gal būt laikui bėgant norėsite išleisti reklaminę rūbų linija su savo logotipo ženklu, ar spaudos gaminius? Profesionalūs savo srities specialistai jums gali padėti paruošti jūsų logotipą įvairiems darbams.

Apibendrinimas

Dažniausiai mažos įmonės bijo samdyti profesionalus, nes galvoja, jog logotipo kaina bus labai didelė. Todėl naudojasi logotipų kūrimo įrankiais. Ir iš tikrųjų logotipų kūrimo kainos yra labai įvairios, gali svyruoti nuo 50 eurų iki 500 eurų. Tačiau šiuo atveju reikėtų racionaliai pagalvoti, kiek jūs galite išleisti ir ieškoti geriausio varianto. 

Tačiau, jeigu vis dėlto nuspręstumėte patikėti šį darbą profesionalams, eKraitis.lt ne tik jus pakonsultuos, jums patars ir padės rasti geriausią sprendimą nemokamai, tačiau išklausys jūsų visus pageidavimus ir viziją ir kartu su jumis sukurs nuostabų, unikalų logotipą, kuriuo galėsite džiaugtis ilgus gyvavimo metus.